20.09.2019 г.

Отвързване с кърпичка


Преди време написах няколко ритуала за отключване и споменах, че магичния ритуал не е заключване, а е връзване на късмета/вървежа. Но не е задължително да има магия, за да не ни върви никак. Напълно е достатъчно сами да си натрупаме негатив. Как става отвързването на късмета. Най-простият начин който знам е с кърпичка и монети. Необходими са следните неща: 1. бяла носна кърпичка или ако няма такава може и на цветя: 2. четири бели монети, може и по 10 стотинки. Как се прави? В ъгълчетата на кърпичката се завързват монетите, ще рече във всеки ъгъл по една. Кърпичката се поставя под възглавницата и се спи върху нея поне 3 нощи. Желателно е този ритуал да се прави на нова луна, защото по традиция започваме новото от новолуние и новия късмет и вървеж трябва да започнат с новолунието, но понякога нещата са спешни и може да се направи, когато е възможно, но е редно да се повтори на новолуние. След третата нощ с кърпичката в джоба отиваме в черквата и палим 2 свещи - една за мъртвите, поне една за здраве на живите и си пожелаваме, което ни е необходимо, но с желанието върви и откуп - за любов е бяло цвете и бяла монета, а за друго е бяло брашно, за здраве е олио и бяло брашно и винаги бяла монета, може и 10 стотинки. След като са запалени свещите се излиза навън и на зелена трева, близо до път се отърваваме от кърпичката като я хвърляме зад нас, с лява ръка над дясното рамо и казваме: "Който развърже кърпата, той ще ми развърже и късмета" Продължавате да вървите без да се обръщате. Мисля че не е сложно за изпълнение и всеки може да го направи за себе си. Ако искате да го направи те за друг човек има няколко неща, които е добре да се знаят. Човекът трябва да е в родствени отношения с вас, най-добре отношението да е родител - дете. На лист се пише името на човекът и когато идете в черквата го оставяте там като си заплатите да му се прочете литургия. На същото лисче може да запишете и имената на другите членове на семейството, защото и невървежността понякога се разпределя между роднините, заради кармичните договори.

Изчистване на енергии с метла


Понеже е усип (намаляваща луна) и е подходящо време за изчистване на енергетиката около нас мога да споделя един много прост ритуал. С метла се замита цялото жилище, ако е къща се включва таван, мазе и стълби, освен всички стай. Всяко помещение се замита с метла, може и модерна от пластмаса, но има една тънкост в метенето, защото докато се извършва се нарича с определени думи. Мете се от стените и ъглите към вратата и на всяко замитане се казва:"Всичко лошо вън!", а когато се стигне до врата се мете обратно, към средата на стаята и се казва:"Всичко добро при нас остава!" това не е всичко. В хартиена салфетка, желателно бяла се взима по малко боклук от всяко помещение и тази сбирка се изхвърля в течаща вода с 10 стотинки, през ляво рамо с дясна ръка и се казва:"Плащам ти вода, отнеси това далеч от мен/нас/дома". По пътя на обратно не е желателно да се обръщате назад. След това у дома се измиват всички дръжки на врати и прозорци с бяла кърпа или хартия топнати в оцет и вода, който желае си напръсква дома със светена вода. Редно е да се отиде в черква и да запали свещ за мъртви и за живи. Ако имате желание си го пожелавате и е добре желанието за любов да е придружено с бяло цвете, а всичко друго с пакет брашно. Тук има един нюанс, който е добре да спомена. Ако някой има причина да вярва, че срещу него, семейството му или дома му е направена магия ще трябва леко да разшири ритуала. Това значи, че първо трябва да идете при старите мъртви. Заметете около гроба, чистенето там се прави с ръце и на стар гроб не се копае с нищо дори с ръце. На гроба се оставя нещо за хапване, може и само хляб или нещо сладко и се прелива вино, пали се задължително свещ и се иска прошка, че нарушавате спокойствието, ако имате мъка или радост е желателно да споделите и да помолите рода за подкрепа. След това си отивате у дома, правите горната чистка и после отивате в черквата, както вече описах. Ако нещата са много зле, за да се направи качествена чистка е редно да се направи малък помен в черквата за стари мъртви на усип. Казвам това, защото голяма част от магиите се правят с участието на нещо взето от гроб или мъртвец и за да се направи изчистване е редно да се успокой мъртвия първо и след това на новолуние у дома се прави водосвет. Ако попаднете на свещеник, който има желание да ви помогне със сигурност ще ви обясни какво и как да се направи правилно. Но за да се изчистите е редно да не забравяте и за родовите енергии, които събуждаме с негативите си, защото близките ни винаги откликват, но не винаги оказват адекватна помощ, затова негативът е редно да се чисти навреме и не само от нас, но и от рода, защото на енергийно ниво ние си обменяме не само положителни опитности, но си споделяме и лошотията.

ПИСМО до моите пари

"Скъпи мои пари, Моля ВИ простете на мен и моето семейство, роднини и предци, за това, че много пъти сме Ви обиждали, от началото на на...